BodyArt - a mentális és fizikai egészség

A bodyart tréningben a legfontosabb az ember mint funcionális egység.

A BodyArt funkcionális tréning, ami azt jelenti, hogy olyan mozdulatok vannak benne, amelyeket a hétköznapokban is végzünk.  Teljes testgyakorlatokat használunk, mint a jógában. Az egész rendszer a jin-jang elvén épül fel: a mozdulatokat mindig a belégzés-kilégzés ritmusára és tempójára végezzük. Többféle légzéstechnikát is használunk. Sok dolog integrálódott benne, mint például jóga- és csigyakorlatok, az erő, a nyújtás, a pilátes torna.

A bodyart legfőbb célja hogy az emberi mozgásrendszer statikus és dinamikus erőelemekkel történő edzése által biztosítsa az egész test megfelelő működését.

Milyen egy BodyArt óra?

 

A BodyArt a jógához vagy pilateshez hasonló alakformáló módszer, egyfajta mentális „jól-létet” okoz, amely pozitívan hat az egészségre. Gyakorlatai elsősorban a jóga pozícióira (ászana) épülnek, amik különböző stretching technikákkal egészülnek ki, továbbá a gyógytornából és a japán Do In-ból is merít elemeket. Az edzés során fontos szerepe van a speciális légzéstechnikának, így jön létre a mozgás és relaxáció sajátos kombinációja.

Minden gyakorlatot tudatosan lassan kell elvégezni a megfelelő légzéssel és koncentracióval hogy a testnek elég ideje és tere legyen a negatív izomfeszültség vagy a gyors nem szándékos mozdulatok leküzdésére.

A gyakorlatokat végző személy folyamatosan a saját testére koncentrál, a környezete nem vonja el a figyelmét. A heyes légzés által javul az agy és az izmok vérellátása.

Miért válaszd a BodyArtot?

A test összes izom-csoportját megdolgoztatja

A BodyArt nem célzottan egy izomra koncentrál, izomláncokkal dolgozik. A rendszeres gyakorlás fejleszti az izmokat, aminek az eredménye az arányosan feszes test lesz.

Fejleszti a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket

A statikus és dinamikus mozgások ritmikus váltakozása miatt edződnek a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmok, így a derék-, csípő-
és hátizmok is.

Növeli az állóképességet és az életerőt.

A gyors mozgások előkészítik a lassúbb tempójú erő- és nyújtógyakorlatokat, ezzel nemcsak a test dinamikája fejlődik, de az életenergia is intenzívebben áramlik.

Javítja a mindennapi koncentrációt

A mélyebb és ritmikus légzés segít az ellazulásban, és könnyebbé teszi az összpontosítást a belső világ felé. A koncentráció javítása megkönnyíti mindennapos munkánkat.

Kinek ajánlom a BodyArtot?

Ezt a fajta testedzést bárki bármikor nyugodtan elkezdheti. Különös figyelmet fordítok arra, hogy fokozatosan terheljük a vendégeket. Mindig a könnyített verziókkal kezdjük, és ha valakinek egyéni problémája van, igyekszünk megtanítani, hogy mit és hogyan csináljon. Lehet, hogy az egyik nap jobban megy valami, máskor viszont nem. Eltérő állapotban lehetünk reggel vagy este, sérülésből felépülve vagy nyaralásból hazatérve. Ez is fontos szempont óráinkon.Bárki megtalálhatja a sportágban a számára szimpatikus vonást. Mivel a gyakorlatok kímélik a gerincet és az ízületeket, ezért azok is bátran kipróbálhatják, akiknek más mozgásformákról le kell mondaniuk sérülés vagy egyéb probléma miatt. Akkor is jól döntesz a Body Art mellett, ha az alakodat formálnád, az izmaidat erősítenéd, vagy ha csak néhány nyugalmas percre vágysz.

Close Menu