Miért a pilates?

Gondoltad volna? A 12 -18 éves korosztály fele kisebb vagy súlyosabb, folyamatos kezelést igénylő tartáshibával rendelkezik. A mozgásszegényebb életmód miatt a gerincetek hamarabb görbül, mint korábban. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy komoly betegségekkel kell szembenéznie minden kamasznak. Azonban érdemes ezekre a deformitásokra hangsúlyt fektetni, hiszen a serdülőkorban kialakuló tartás rendellenességek erős alapjai a felnőttkori hát, gerinc fájdalmaknak, ízületi kopásoknak és komolyabb mozgásszervi betegségeknek. A pilates sokat segít a gerincferdülés megelőzésében és a tartás javításában.

Ha nem szereted a gyógytornát, próbáld ki a pilatest! Garantáltan élvezni fogod!

Nézd meg, hogy milyen egy pilates óra gyerekeknek!

Hogy segít a pilates Neked?

Tanulj könnyebben

A Pilates segít abban, hogy a mindennapi feladatinkat jobban, hatékonyabban, koncentráltabban végezzük. A gyerekek könnyebben tanulnak, jobban teljesítenek a rendszeres testmozgás segítségével.

Légy erős

A pilates-módszer segítségével erősítjük a hát- és hasizmaidat. Így a teljes törzsed megerősödik, izmosabb, szálkásabb leszel. Mindezt egészségeses fogjuk elérni.

Ne hagyd, hogy fájjon a hátad

A te családodban is biztos van olyan, aki hátfájással küzd. Te még nem tudod, de a hátfájás megkeseríti az életet, nehezíti a mozgást. Most tudod megalapozni, hogy Neked ne kelljen szenvedned!

Hogy zajlik egy pilates óra?

A pilates óra 60 perces. 10 perc bemelegítéssel kezdjük, melynek fő célja testünk előkészí­tése a terhelésre, valamint a mentális ráhangolódás. Ezt követi 40 perc pilates gyakorlatsor, mely minden órán más és más, a könnyű gyakorlatoktól haladunk a nehezebb feladatok felé. Különböző eszközökkel dolgozunk, mint például 1-1,5 kg kézisúly, pilates karika, softlabda, gumiszalag, nagylabda. Az órát 8-10 perces nyújtással zárjuk. A gyakorláshoz szükséges kényelmes, lehetőleg természetes anyagból készült ruházat. Mezítláb vagy zokniban vagyunk az óra folyamán. Szőnyeget és minden más eszközt biztosí­tok, de ha valaki saját tornaszőnyegen szeret gyakorolni, akkor természetesen hozhatja magával. 

Az órák jó hangulatban telnek, igazi fiatalos környezetet teremtünk Neked. Unatkozni pedig garantáltan nem fogsz!

Hogy fogod magad érezni az órák után?

  • Megnő az önbizalmad, csinosabb leszel
  • Gerinced kiegyenesedik, tartásod javul, nem fogsz elferdülni az iskolatáskád alatt
  • Érezhetően több energiád lesz a hétköznapokban, nehezebben leszel fáradt és könnyebben veszed a mindennapi akadályokat
  • Életöröm, energia tölt el. Jókedvvel, vidáman végzed majd a feladatokat
  • Javul az összpontosításod, a szellemi teljesítőképességed
  • És nem utolsó sorban büszke leszel magadra kitartásodért és a jól elvégzett munkáért

Anyu és apu!

Figyeljetek!

Mozogj együtt a gyermekeddel! Mutass Neki példát, ismertess meg vele lehetőségeket, szerettesd meg vele az egészséges élet alapját!

Nincs ötleted mit csináljatok együtt? A közös mozgás igazi minőségi időtöltés. Összeköt Titeket, és együtt szereztek igazi élményeket.

Close Menu